LaSoy & LA CHA - Health and Pleasure Shop

Македонски (Macedonian)

Вашата кошничка

Вашата кошничка во моментов е празна.

PDFИсписE-пошта
Турско јаболко чајСвадбени пакети со сапуни

Turquino кафе
Поголема слика


Turquino кафе

Цена по парче (100g): 190.00 MKD

Прашајте нè за овој производ

Се произведува од најквалитетните зрна кафе од источна и централна Куба. Кафето се одгледува на стрмните падини на планинските венци на просечна надморска височина од 400-800 m.

Со плантажите управуваат кооперативи во сопственост на државата. Не се користат вештачки ѓубрива. Растот и развојот на растенијата се контролира многу внимателно со цел да се одржи и засили стапката со која растат. Ова кафе отсекогаш се одгледувало и берело на традиционален начин - рачно.

Карактер и вкус:

Turquino е најдоброто кубанско кафе. Тоа е неспоредливо добро избалансирано, со полна арома која долго се задржува откако ќе ја земете последната голтка.

Се одликува со многу помала киселост од останатите централноамерикански кафиња, а букето и вкусот потсетуваат на светски познатите кубански пури. Зрната се одликуваат со уникатна боја, некаде помеѓу средно и темно кафеава. Кубанското Turquino познавачите честопати го споменуваат во ист здив со Blue Mountain од Јамајка и Kona од Хаваи
:

Коментари од купувачи:

Уште нема коментари за овој производ.
Пишувањето коментари е достапно само за регистрирани корисници.


Имате прашање?

Контактирајте нé:

  • Тел: (+389) 72 22 80 77
  • Факс: (+389) 72 22 80 77
  • Email: office@lasoy.com.mk
  • Вебсајт: www.lasoy.com.mk

LaSoy природна козметика

LaCha чај и кафе

Payment